search icon

Любопитно

"Игра на тронове" поне с още три сезона

Хитовата поредица на HBO радва феновете още години

Почитателите на сериала “Игра на тронове” със сигурно ще се зарадват на новината, че хитовата поредица на телевизия HBO няма да приключи поне още няколко години, предадоха "Ройтерс" и АП.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс, Калифорния, програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо е оповестил, че продуцентите на сериала планират още три сезона след наскоро приключилия пети. Ломбардо е допълнил, че лично той ще бъде доволен, ако историята продължи и след това.

Запитан за възможността за сериал, предшестващ хронологично “Игра на тронове”, програмният директор е отговорил, че има “огромно количество сюжетен материал” за подобен проект. Щестият сезон на хитовата поредица вече е в процес на заснемане и ще бъде излъчен през 2016 г., пояснил Ломбардо.

„Игра на тронове“ (Game of Thrones) е сериал на HBO, който следва историята на фентъзи епос поредицата „Песен за огън и лед“, вземайки името на първата книга. Той дебютира на 17 април 2011 г. “Игра на тронове” стана най-гледаният сериал в историята на HBO, задминавайки популярната поредица “Семейство Сопрано”. Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод.

В средата на месец юли сериалът получи най-много - 24 номинации за наградите "Еми" за предавания в праймтайма. За първи път фантастичната поредица е номинирана за най-добър драматичен сериал.

Свързани новини