Любопитно
Иван Манчев: Трябва да търсим качеството
31 май 2015 | 12:53
"За да имаме добра кухня, трябва да работим върху качеството на продукта, в производството му"
Шеф Иван Манчев за първи път в интервю за Мон Дьо показа своите различни лица.
На лошото момче в "Кошмари в кухнята”, на добрата фея в "Черешката на тортата”, която стартира на 1 юни по Нова, и на момчето, което все още страда по починалия си баща.
"Кошмари в кухнята" показва реалността, какво е в самия бизнес. За да може потребителят да са промени, той трябва да търси качеството. Ние нямаме история на продукта, а и история на ресторантите”, сподели Манчев.
"За да имаме добра кухня, трябва да работим върху качеството на продукта, в производството му, в обучението на персонала. Проблемът е и в закона за професионалното обучение”, на мнение е той.
Срещу имената на няколко известни българи шеф Манчев бе предизвикан да измисли какво би сготвил за тях.
Иван Костов – бамя със спанак и лек доматен сос, защото е вегетарианец
Бойко Борисов – телешки стек, за да се почувства силен
Лютви Местан – гювеч, защото представлява този етнос
Делян Пеевски – цяло пиле
Цветан Василев – риба
"Ако мога, бих говорил отново с моя баща. Много го обичах. Щях да му благодаря, защото той ме насочи в тази професия и ми даде силата”, сподели шеф Манчев.
Относно предстоящия старт на петия сезон на "Черешката на тортата" той коментира, че предаването винаги го е забавлявало.