search icon

Top stories

ФБР взело Башар Рахал за терорист

Брадясал, мургав, от арабски произход - как подозрителните янки да не го вземат за атентатор?

Брадясал, мургав, от арабски произход - как подозрителните янки да не го вземат за атентатор?

Американските тайни служби следили Башар Рахал, тъй като го подозирали в тероризъм. Актьорът, който живее в САЩ от години заедно с жена си и децата си, бил следен в продължение на няколко месеца, разкри самият той вчера пред Би Ти Ви, пише ''Всеки ден''.

Съмненията на ФБР не били свързани само с това, че Башар е от арабски произход, а най-вече с факта, че на неговия адрес трябвало да пристигне изключително съмнителна пратка - части за самолет. Истината била, че поръчката била направена от негов приятел, който дал адреса на Башар в САЩ. Случката се разиграла непосредствено след кървавите атентати от 11 септември, когато ислямски терористи взривиха самолети в Кулите-близнаци. От тогава щатските спец служби проявяват особен интерес към лица от арабски произход.



Самият Башар е роден в Дубай в семейството на ливанец и българка. Родът на дядо му е от Ливан, а баба му е сирийка. Рахал има много близки както в Дамаск, така и в Бейрут. И дядо ми, и баба му по бащина линия са православни християни. Актьорът също е православен и дори е кръстен в столичния храм „Света Неделя".

Мургавият, брадясал актьор през смях многократно е споделял, че наистина прилича на терорист. Неслучайно се снима като бандит в много екшъни.

„Имам един приятел Томислав, който редовно ми идваше на гости в Щатите. Той караше курс за пилот. След 11 септември този сладур на моя адрес си беше поръчал симулатор за самолет. На моя адрес - Башар Рахал, роден в Дубай, си поръчва симулатор за самолет", разказа разпалено актьорът невидимия си сблъсък с ФБР.

„В продължение на 3 месеца имах усещането, че ме следят. И съм сигурен, че са ме следили", добави артистът. ''Как може на моя адрес нормален човек да си поръчва части за самолет'', все още не може да проумее Башар Рахал.

Свързани новини