search icon

Любопитно

''Невидимият пазител'' от Долорес Редондо

На 17 ноември излиза от печат световният бестселър „Невидимият пазител“, подписан от баската писателка Долорес Редондо!

На 17 ноември излиза от печат световният бестселър „Невидимият пазител“, подписан от баската писателка Долорес Редондо!

„Невидимият пазител“ (превод: Десислава Антова) ни пренася на брега на река Бастан в иначе живописното градче Елисондо.

Намерен е труп на младо момиче, а малко по-късно броят на жертвите започва да расте. Серийният убиец процедира с момичетата по абсолютно идентичен начин – удушава ги с корда, после ги пренася на реката, разполага ги според фантазиите си и изпълнява специфичен психосексуален ритуал.

Пресата припомня легендата за басахауна, господаря на гората, а инспектор Амая Саласар, на която е възложено разследването, трябва да съчетае съвременните научни методи с познанията си за митични представи и народни вярвания.

Баската писателка Долорес Редондо Мейра е родена през 1969 г., учила е право и гастрономия, но на попрището на литературата постига феноменален успех. „Невидимият пазител“ е нейният дебютен роман - уникално съчетание на психологически трилър, криминална история и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в десетки държави по света. Романът беше обявен за най-добър испански трилър на годината за 2013 г. от влиятелния вестник La Vanguardiа, а според El Mundo „Невидимият пазител“ бележи прелом в историята на испанския роман“.

Екранизацията на трилогията е поверена на „NadCom Entertainment” – продуцентите на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел.

Свързани новини