search icon

Звездите

Ал Пачино се завръща на Бродуей

Легендарният актьор Ал Пачино ще се завърне на Бродуей догодина по това време

Легендарният актьор Ал Пачино ще се завърне на Бродуей догодина по това време.

74-годишната звезда ще участва в новата пиеса на Дейвид Мамет "Китайска кукла", съобщава Контактмюзик.

Така двамата ще си сътрудничат отново,след като работиха заедно по възраждането на пиесата на Мамет "Гленгъри Глен Рос" и през 1983 г. в American Buffalo. Продуценти на новата пиеса ще бъдат Джефри Ричардс, Джери Франкел и Стив Тракслър, а режисьорка ще бъде Пам МакКинън, която спечели награда "Тони" миналата година за работата й в "Кой се страхува от Вирджиния Улф".

В "Китайска кукла" Пачино ще играе милиардер, който се кани да се оттегли в пенсия, но въпреки това последният му ден на работа е необичайно натоварен. В пиесата ще има само двама герои, вторият от които ще бъде неговият асистент.



Коментирайки новия си ангажимент, Пачино заяви: "Специален подарък е да дадеш началото на роля в театъра, особено написана от такъв прекрасен драматург, не съм правил това от много, много време". Той нарече героя си в пиесата "една от най-страховитите и предизвикателни роли, които са ми давали да изследвам на сцената".

Последната пиеса с двама герои на Мамет, "Анархистът" от 2012 г., претърпя провал в бокс офиса. Той обаче постигна значителни успехи в миналото, като е печелил награди Пулицър и номинации за Тони за "Гленгъри Глен Рос" от 1984 г. и Speed-The-Plow от 1988 г. Като сценарист Мамет е печелил номинации за Оскар за "Присъдата" от 1982 г. и "Да разлаем кучетата" от 1997 г. Ал Пачино пък е смятан за един от най-великите актьори на всички времена, пише БГНЕС.

Свързани новини