search icon

Любопитно

Кейт Буш с турне за зрителите, а не за камерите им

Запалените фенове приветстваха във вторник завръщането на сцената на британската певица Кейт Буш

Запалените фенове приветстваха във вторник завръщането на сцената на британската певица Кейт Буш.

Тя се появи пред публика, която отдавна бе разграбила билетите за спектакъла в лондонската "Хамърсмит Аполо". Първото й и единствено турне, започна от същото легендарно място преди 35 години.

Тълпата от зрители се изправи на крака, за да аплодира певицата, която излезе облечена в черно заедно с беквокалите и започна песента си "Лили".

Близо 80 хил. билета за предвидените 22 концерта, бяха разпродадени за 15 минути след пускането им в продажба през март. След това някои от тях можеха да се открият в интернет с цена над 1000 паунда.

Екстремното търсене се дължи на факта, че поп и рок певицата, която и на 56 години пише музика и продуцира, няма равна на себе си в дискретността в публичното пространство.

Видеостена и сценография, включваща хеликоптер за морски спасителни акции, оживяваха концерта. Звездата изпя хитовете, белязали трийсетгодишната й кариера от "Бабушка" до The Man with the child in his eyes, през Oh England my lionheart и Hounds of love.



Концертът от сряда днес е на първите страници на много вестници във Великобритания. "Гардиън" го определи като "невероятен", "Дейли мейл" нарече завръщането "триумфално".

"Няма съмнение, има само една артистка, която има духа, нервите и въображението, за да успее да го направи", пише "Мирър" за шоуто.

Кейт Буш бе поискала от зрителите да не правят снимки по време на шоуто, и молбата й бе стриктно изпълнена, пише АФП.

Единайсет от албумите на Кейт Буш, която бяга от интервюта, са тази седмица в британския "топ 100" на най-добре продаваните. От тях компилацията "The Whole Story" е на 8-мо място.

Преди голямото си завръщане в "Хамърсмит Аполо" "вещицата на звука", по съвместителство и музикална продуцентка, поиска специално чрез своя уебсайт от многобройните си фенове да оставят у дома оборудването за записване на картина и звук. "Искам да бъда в контакт с вас, а не с айфоните, айпадите или камерите", призова тя, пише БГНЕС.

Свързани новини