search icon

Звездите

Синди Крауфорд спря децата си от училище

Топмоделът се притеснява да не се натровят

Топмоделът Синди Крауфорд не позволява на децата си да ходят на училище, защото се притеснява да не се натровят.

Учебната година за 15-годишния Пресли и 12-годишната Кая трябваше да започне тази седмица в гимназията в Малибу, но майка им Синди Крауфорд не им позволява да ходят на училище.

Причината за забраната е, че след проведените рутинни тестове за безопасност, станало ясно, че в изолацията на прозорците има завишени нива на токсичното вещество полихлориран бифенил.



Училищните власти планират да премахнат изолацията в класните стаи, където е установена повишена концентрация на опасния химикал. Праха и въздухът също ще бъдат следени.

Според Крауфорд, обаче предприетите мерки не са достатъчно безопасни, за да бъде сигурна, че децата й няма да се натровят с това вещество.

"Не мисля, че е 100% безопасно… Много съм притеснена. Разочарована съм от начина, по който се третира въпросът. За мен проблемът е, че не са изследвали източникът… Мисля, че изследването на въздуха и водата са само парченце от пъзела. Освен ако не провеждат тестове всеки ден, как да зная, че всеки ден в училището е безопасно за децата ми", каза разтревожената майка пред кореспондентка на телевизия NBC.

Свързани новини