search icon

Любопитно

Любо Нейков на съд

Той ще се изправи пред Темида заради неуредени авторски права около сваленото вече предаване „Голата истина"

Тежки съдебни дела очакват продуцентското дуо Любо Нейков и Евтим Милошев.

Двойката актьори ще се изправят пред Темида заради неуредени авторски права около сваленото вече предаване „Голата истина", което течеше в ефира на Би Ти Ви миналата зима.

Комедийната продукция стартира, след като „Господари на ефира" се завърнаха отново в Нова телевизия. Тогава от Би Ти Ви съобщиха, че единствено те притежават оригиналните авторски права на хумористичното предаване и „Господарите" трябва да бъдат спрени.

„Голата истина" обаче бе прекъсната едностранно, а от Би Ти Ви съобщили на продуцентите от „Дрийм тийм", че не искат повече сезони. Оказало се обаче, че правата на предаването не са добре уредени с италианските им притежатели, и именно това е причината шоуто да бъде свалено от ефир.

Съдебната битка, която италианците са повели, е на път да раздели дългогодишните партньори в лицето на продуцента Любо Нейков и мениджърския екип на Би Ти Ви. Актьорът от „Комиците" в момента прехвърля топката към програмните директори на канала. По думите му именно те му възложили „Голата истина", уверявайки го, че с правата всичко е наред. Впоследствие обаче атаката на Темида била насочена срещу Нейков.



„Измамата идва от човека, който е продал лиценза за „Голата истина" на Би Ти Ви. В крайна сметка телевизията е измамена, но споровете са на ниво корпорации, така че надявам се, ще изляза чист от тази история", кръсти се Любо. Ако се докаже вина, Нейков и съдружникът му Милошев могат да бъдат ужилени буквално с милиони заради излъчването на продукцията с неуредени права.

Свързани новини