search icon

Звездите

Жулиет Бинош влюбена в България

Звездата от “Шоколад” и “Английският пациент” е у нас за снимките на “Никой не иска нощта”, но скоро отлита за Тенерифе

“Буквално се влюбих във вашата страна. Може би защото имам източни корени, но почувствах България много близка до сърцето си”, призна френската актриса Жулиет Бинош на пресконференция в понеделник вечер в “Ню Бояна филм”.

Звездата от “Шоколад” и “Английският пациент” е у нас за снимките на “Никой не иска нощта”, но скоро отлита за Тенерифе, където продължава работата по новия филм.

Носителката на “Оскар” допълни, че след като разбрала, че ще гостува в страната ни по работа, била наясно само, че ще бъде в Източна Европа.

“Знам къде са Чехия и Словакия, къде е Полша. Знаех, че България е около Румъния, но трябваше да направя своето проучване. След като разбрах, че сте и до Гърция, възкликнах:



“Уау! Ще бъде горещо!”, заяви Бинош. Впоследствие френската звезда разучила малко от историята ни и за отношенията ни с Турция, Русия, Запада.

“Задавах си много въпроси и търсех отговори”, обясни Жулиет, която не скри, че покрай работата си е имала време да се разхожда из София неведнъж. “Исках да се запозная с околността, с ароматите. Научих и няколко думи като “добре”. Не искам да пропусна и “Мистерията на българските гласове”.

Това, което те са дали на света, е толкова много и толкова специално”, каза още френската знаменитост.

Свързани новини