search icon

Звездите

Джоли дари 50 000 долара за жертвите на наводненията на Балканите

Анджелина Джоли дари 50 000 долара на жертвите на опустошителните наводнения на Балканите чрез американския Червен кръст

Анджелина Джоли дари 50 000 долара на жертвите на опустошителните наводнения на Балканите чрез американския Червен кръст.

Проливните дъждове в обширни райони на Босна и Херцеговина и Сърбия причиниха наводнения и свлачища и принудиха хиляди хора да напуснат домовете си. Джоли дари сумата в подкрепа на усилията за оказване на помощ на пострадалите в региона.

"Трагично е, че регион, който преживя толкова много конфликти и опустошения, сега е ударен от природно бедствие от такъв мащаб. Моите мисли са с всички семейства, чиито домове и препитание бяха отнесени и загубиха любими хора", отбелязва Джоли.

"Особено съм разтревожена от непосредствената заплаха за живота заради мините в областите, опустошени от наводненията в Босна. Щетите от войната буквално лежат под повърхността на страната и международната общност трябва да предприеме действия, за да помогне за обезопасяването на тези области. Вдъхновяващо е да видя хората в двете страни да се обединяват в подкрепа на съседите си и сънародниците си. Време е всички ние да направим същото и да помогнем за възстановяването. Освен за задоволяване на непосредствените нужди, дългосрочни усилия ще са необходими и за възстановяването на домове и повторното построяване на инфраструктура. Ние всички трябва да сме готови да застанем до тези общности в дългосрочен план", заяви Джоли.

Актрисата има силни връзки с региона. Тя написа сценария, продуцира и режисира филма "В земя на кръв и мед", разказващ за сексуалното насилие над жени по време на босненската криза, пише БГНЕС.

Свързани новини