search icon

Любопитно

Капка Георгиева: Бях пред самоубийство

В този момент тя била станала 40 килограма и не желаела да се грижи по никакъв начин за себе си

"Бях готова да се самоубия".

Това каза журналистката Капка Георгиева - бивша жена на лидера на "Атака" Волен Сидеров, в предаването "Горещо" на Венета Райкова.

В този момент тя била станала 40 килограма и не желаела да се грижи по никакъв начин за себе си.

"Тялото ми беше изтляло, имах чувството, че съм си изпълнила каквото имах като мисия на този свят. Чаках Господ да дойде да си ме прибере".



От нейната изповед беше изрязана причината, поради която е изпаднала в това състояние, но от логиката на разговора стана ясно, че най-вероятно тежкият момент, за който тя говори, е раздялата й със Сидеров.

Това, което я спасило, било учението на Петър Дънов. Капка започнала да пише книга за Учителя и това й върнало вярата във всичко. Първоначално четяла литература, започнала да има друго отношение към живота, към хората. "Видях, че всички са добронамерени, че искат да ми помогнат в нещастието".

"Затваряш спомените в една малка стаичка, почистваш я и я пълниш с конкретния човек, с когото си бил. Не е нужно да човъркаш, да се чудиш какво се е случило. Така не би могъл да стигнеш до следващия етап. Заключваш всичко там", обясни Капка.

"Не питая лоши чувства и не желая да се връщам към миналото. Моят живот е оттук нататък", каза тя убедено, попитана дали разводът й с Волен Сидеров е финализиран.

Капка разказа, че баба й е била жив ученик на Дънов. "Всеки може да бъде като него, стига да поиска - да вижда, да предсказва, да предусеща. Трябва обаче да имаш вътрешните очи да го разбереш. Грешката ни е, че не искаме да го разберем", убедена е Георгиева.

Според Дънов болестите идват от грехове - те се появяват, когато на сърцето си сложиш черни мисли. Според

Свързани новини