search icon

Любопитно

Ромина Андонова готви кулинарна енциклопедия

Младата майка събира рецепти от цял свят

Ромина Андонова, която очаква второто си дете, има идея да направи кулинарна енциклопедия.

Там обаче няма да има единствено български рецепти. Напротив - на страниците ще се мъдрят пропорциите на ястия от различните страни, в които тя и половинката й - футболистът Дарко Тасевски, са живели и ще се местят за в бъдеще.

За момента Роми е усвоила до съвършенство тънкостите на израелската кухня. Там до края на февруари Дарко има ангажименти към клуб „Ирони Кирият Шмона".

Носителката на титлата „Мис България 2010" признава в свои интервюта, че тя се научила да готви перфектно именно в Израел. Кухнята там е доста близка като вкусове и подправки до арабската.

Най-щастлива от новите умения на майка си край печката е двегодишната Дария. Момиченцето хапва с охота всичко, което Ромина му направи. За второто си дете - момче, моделката се надява да има същия добър апетит като кака си.

След Израел Дарко и Ромина се местят в Тайланд. Там ще е новият клубен тим на футболиста - "Банкок Глас". А младата съпруга отсега се е зарекла,че ще обикаля старателно тамошните пазари и магазини.

Едва след като научи повече за културата на страната и ритуалите при готвенето, ще се пробва да направи едно или две ястия. А след това ще запише в своята бъдеща книга рецептите, които най-много са я впечатлили.

Преди дни Ромина се качи на котешката пътечка, за да представи дрехи от колекцията на дизайнерката София Борисова.

Макар и в седмия месец, тя обра аплодисментите на пълната зала.

Свързани новини