search icon

Любопитно

Ударно начало за Пиронкова на Аустрелиън Оупън

Цветана Пиронкова записа девета победа от началото на годината!

Цветана Пиронкова записа девета победа от началото на годината! Българката надделя над испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:3, 6:2 и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън, където ще се изправи срещу представителката на домакините Саманта Стоусър. С успеха Цвети продължава победната си серия - 9 успеха от 9 срещи през 2014-а година.

Пиронкова не остави съмнение в класата и превъзходството си над испанката и дори не загуби нито едно разиграване при свой сервис през първия сет, пише ''Блиц''. Началото на втората част бе по-трудно за пловдивчанката, но в най-напечените моменти тя показа психика и се измъкна успешно.

С успеха си Пиронкова заработи 10 точки за световната ранглиста и 30 000 австралийски долара.

Цветана Пиронкова - Силвия Солер-Еспиноса 6:3, 5:2
Първи сет

Пиронкова започна отлично срещата с гейм на 0, а впоследствие затрудни максимално съперничката си. Стигна се до три равенства, но испанката успя да направи 1:1. Последва нов гейм на 0 за Цвети и 2:1. Еспиноса отново имаше големи трудности при подаването си и си личеше, че скоро ще дойде пробив за българката. Тя не успя при първата възможност и резултата стана 2:2.

Пиронкова записа нови два сервис-гейма на 0, а в същото време успя да пробие своята съперничка и резултата набъбна до 5:2.

Нашето момиче позволи на Еспиноса си да спечели следващия си сервис-гейм, но с нов такъв на 0 затвори първия сет - 6:3.

Втори сет
Испанката Еспиноса започна добре втория сет и успя да вземе подаването си - 0:1. Пиронкова за пръв път в срещата изпита затруднения при сервиса си, но успя да спечели гейма - 1:1.

Еспиноса отново поведе, а дори бе близо и до пробив. В крайна сметка Пиронкова спаси брейкпойнт и резултата в сета стана 2:2.

Тук дойде и решителният момент в срещата - Цвети стигна до точка за пробив и не сгреши - 3:2. Българката бързо направи 4:2 и окончателно отказа Еспиноса. Последва нов пробив на 15 и Пиронкова застана на линията, за да сервира за затваряне на сета и мача.

Испанката опита да се задържи още малко в срещата, стигна до точка за пробив, но не успя да я реализира. Последва предимство за Цвети и успешен мачпойнт - 6:2 и край на мача.

Свързани новини