search icon

Любопитно

Лия облича бебета

Икономическата криза доста се отразила на бизнеса й, но пък с времето и марката й "Лия" се променила

Вече бившата попфолк певица Лия откри новия си бутик в столицата.

Открила го преди около месец-месец и половина, но освен него има още няколко. От почти десет години се занимава с плетива, като в началото започнала с електронен магазин. Изненадала се от огромния интерес на хората и постепенно развила цяла верига.

"Аз лично бях страшно шокирана и изненадана приятно, защото мислех, че българите все още не са готови за такава електронна продажба и покупка. Имахме много голям успех, неочакван дори.

Правехме продажби на ден, колкото сега правим на месец", разказа изпълнителката пред камерата на BLife.

Икономическата криза доста се отразила на бизнеса й, но пък с времето и марката й "Лия" се променила. Първоначално правели по-масови продукти, по-достъпни, докато сега залагат на по-бутикови предложения.

"Всичко започна от моята половинка в живота - от приятеля ми Георги. Той има плетачна фабрика, но работи за износ в чужбина. Аз се ентуасиазирах и тъй като съм ужасно деен човек, реших, че трябва да направя нещо в момента, в който се оттеглих от професионалната сцена като певица. Започнах да създавам малки колекции. В началото започнах с 2-3 дизайнерки, които предлагаха техни идеи, аз одобрявах и в общи линии така се създаде идеята "Лия". Надявам се, че най-кризисният период вече е минал и че оттук-нататък можем само да растем", пожелава си тя.

Всъщност това била детската й мечта. Като малка си представяла как има собствено магазинче с хубави дрехи, в което работи самата тя и всеки ден го доукрасява.

"Сигурно съм правела и дефилета като малка. Спомням си, че си слагах едни чаршафи за дълга коса и за було, носех се из вкъщи като дух и се чувствах много тържествено. Но дали съм била модел, или съм била булка, или тип Рапунцел с дълга коса не мога да кажа. Като всяко дете съм имала подобна мечта - да съм дългокоса и добре изглеждаща. Това впоследствие ми вършеше работа и на сцената като певица", разказа още певицата.

Към днешна дата плановете й са свързани с отварянето на един бебешки бутик.

Свързани новини