search icon

Top stories

Обвиняват Кейти Пери в расизъм

Кейти Пери предизвика буря от критики след излизането си на сцената на Американските музикални награди този уикенд, преобразена като гейша

Кейти Пери предизвика буря от критики след излизането си на сцената на Американските музикални награди този уикенд, преобразена като гейша.

Облечена в традиционно копринено кимоно, Пери направи цветно представяне на новия си сингъл Unconditionally от албума й Prism.

Изпълнението на певицата разпали публиката по неочакван начин. Зрителите изляха в Туитър недоволството си от тоалета и представянето й, тъй като "прекрачила границата".

Стилистът на Кейти Пери Джони Вуек отвърна на удара като обясни, че и той, и изпълнителката на Fireworks се интересуват от японската култура и идеята на представянето не е имала за цел да обижда когото и да било.

Вуек допълни, че Пери е получила одобрението на дизайнер в Калифорния. "Помогна ни най-невероятната жена в този магазин в Пасадена. Тя наблюдаваше всичко, което вършехме, за да е сигурна, че всичко ще бъде автентично."

"Всички танцьори са облечени с оригинални кимона за гейши, а вариантът на Кейти е малко по-съвременен. За нея взехме едно истинско кимоно и го преправихме на рокля."

Като оставим обвиненията в расизъм настрана, откриването на Американските музикални награди от Пери беше зашеметяващо от гледна точка на постановка, хореография и костюми. Това не е първият път, когато певицата ни кара да повдигнем вежди, но увлечението й към Япония този път може би е стигнало твърде далеч, пише БГНЕС.

Свързани новини