search icon

Top stories

Малайзия забрани концерт на Кеша

Миналия месец властите в ислямската страна отмениха концерта на американската рок група Lamb of God

Малайзийските власти отново забраниха концерт на чуждестранен изпълнител.

Този път това бе американската поп звезда Кеша (Кеша Роуз Сибърт) със сценично име Ke$ha. Причината е възможен конфликт "с религиозните чувства и културни ценности на малайзийците", съобщи сингапурският вестник Straits Times.

"С прискърбие съобщаваме, че шоуто е отменено", се казва в съобщение на организаторите – компанията Livescape, която по-рано заяви за готовността на Ke$ha, известна с песните си за секс и алкохол, да "промени концерта така, че той да съответства на малайзийската култура, пише БГНЕС.

Според компанията забраната, която идва по-малко от денонощие преди концерта, й причинява загуби за 350 хил. долара.

Ислямът е държавна религия в Малайзия, където той се изповядва от около 60% от 28-милионното население на кралството. Много от тях са склонни да се отнасят с голямо подозрение към инциденти, които в други страни изглеждат като дреболии.

Миналия месец властите в ислямската страна отмениха концерта на американската рок група Lamb of God, след като местните ислямски авторитети нарекоха песните й "кощунствени". Ерика Баду също отмени концерт, а на суперзвездата Бионсе се наложи да се откаже от шоуто си в Малайзия вече два пъти.

Преди две седмици апелативният съд на Малайзия потвърди забраната наложена на християнски издания върху използването на думата "Аллах" в публикации. Според апелативния съд използването на думата "Аллах" не е неотменима част от християнската вяра и може да предизвика противоречия в обществото.

Свързани новини