search icon

Любопитно

Генка Шикерова и Константин Караджов разбили конкуренцията

''Като ученичка бях хористка и имах високи оценки по музика, но не твърдя, че пея добре''

''Като ученичка бях хористка и имах високи оценки по музика, но не твърдя, че пея добре. Въпреки това въпросът му към Цецка Цачева за видеозаписа беше съвсем резонен, защото той е една от най-коментираните през последните дни теми", заяви пред "Преса" водещата на сутрешния блок на Би Ти Ви Генка Шикерова.

В петък сутринта в "Тази сутрин" депутатката от ГЕРБ се усъмни в способностите на журналистката да пее, когато водещата й зададе въпрос за изпълнението на "Цъфнал ГЕРБ", станал хит в интернет.

"Личният ми живот си е моя работа, пея през всички сезони, когато ми е весело", скастри Цачева Генка, която поиска повече подробности за веселбата през 2009 г. Любопитството на новите водещи на "Тази сутрин" обаче дава резултат. След завръщането на екран в сряда предаването бързо е възстановило позицията си на №1 сред всички ранни предавания, показва извадката на пийпълметрията ГАРБ.

С Шикерова и Константин Караджов, доскоро репортери в "Би Ти Ви новините", "Тази сутрин" веднага е привлякла средна аудитория от около 325 000 зрители. Това е двойно повече на тези, които са включили на Нова телевизия. Интересно ще е как ще се преразпредели аудиторията, когато на екрана на Нова се появят доскорошните лица на Би Ти Ви Ани Цолова и Виктор Николаев. Дебютът за двамата в "Здравей България" е в понеделник. От екипа на предаването отказват да кажат кои ще са първите гости на тандема.

От 6 септември с нова екранна двойка ще тръгне "Денят започва" по БНТ. Предаването ще се води от репортера Росен Цветков и Ася Методиева. Преди това двамата бяха в "По света и у нас".

Засега промени няма единствено в сутрешния блок на ТV7 "Добро утро, България". Там почти сигурно ще продължат и през новия сезон Витомир Саръиванов и Мая Костадинова. Известно е, че заради влизането в политиката на Николай Бареков отпада неговата рубрика "Гореща точка".

До отварянето на телевизиите към собствените си кадри се стигна, след като през последните месеци политическите предавания в ефира се удвоиха, а електронните медии изпитват глад за лица. Вече за актуални проблеми се говори не само сутрин и вечер в новините, но и в делничните следобеди и в събота и неделя. Там обаче телевизионните програмисти предпочетоха да вкарат известните лица като Димитър Цонев и Цветанка Ризова, Сашо Диков, Мартин Карбовски, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син и др.

Свързани новини