search icon

Любопитно

Елтън Джон отменя европейското си турне заради апендицит

Кралят на британския поп Елтън Джон отмени остатъка от европейското си турне заради апендицит, съобщи говорителят му

Кралят на британския поп Елтън Джон отмени остатъка от европейското си турне заради апендицит, съобщи говорителят му.

66-годишният музикант трябваше да свири на Британския летен фестивал в петък вечер, но лекарите го посъветвали да отмени всички концерти от настоящото си турне, което включваше дати във Франция, Германия, Италия и Испания.

"В момента Елтън преминава през интензивен курс с антибиотици и се очаква да се подложи на операция във Великобритания в идните седмици, след като лекарите се уверят, че са намалили достатъчно токсините във възпалената част на апендицита", се казва в комюнике, публикувано на сайта на Джон.

Говорител на певеца заяви, че той е "невероятно разочарован", че отменя турнето и се надява датите да бъдат пренасрочени за след началото на септември. Това е поредният здравословен проблем за Елтън Джон, който миналата година беше повален от дихателно възпаление, а след това и от хранително натравяне, докато беше на турне в САЩ.

През 1999 г. му беше поставен пейсмейкър, след като лекарите установиха, че има неравномерна сърдечна дейност. Елтън Джон е продал над 250 милиона копия от албумите си в цял свят. Двамата с партньора му Дейвид Фърниш станаха родители за втори път през януари чрез сурогатна майка в САЩ. Двамата са заедно от близо 20 години и сключиха граждански брак през 2005 г., пише БГНЕС.

Свързани новини