search icon

Любопитно

Ники Илиев закъса с лодка

Екшън на ръба на корабокрушението маркира финала на снимките на „Живи легенди”

Екшън на ръба на корабокрушението маркира финала на снимките на „Живи легенди” на морето.

Героят на Ники Илиев, който е и режисьор на лентата, яхнал моторна лодка във водите на Шабленска тузла. Наложило се да повтори кадъра толкова пъти, че на финала, когато успял да навлезе в морето, возилото останало без бензин.

“Ползвах дъски от пейката за гребла, но нищо! Един час не можах да мръдна, а вятърът вече ме бе изтласкал в открито море. Целият екип стоеше и ме гледаше от брега безпомощен. Накрая се намесиха рибари, те ми спасиха кожата”, разказа за „Монитор” Илиев.

В комедията, чиито сценарий списва по време на медения си месец в Сицилия, той е лекар с боксьорско минало. 

Историята в „Живи легенди” се върти около шепа приятели, които си чукват среща 15 години след абитуриентския бал само за да споделят провалените си мечти.

Преди да щракне с клапа по родното Черноморие, Ники изкара десет дни в Монте Карло.

В приятелска вила на брега на морето той снима сцените на съпругата си Саня Борисова с големия Микеле Плачидо. На екран красавицата и легендата от „Октопод” са баща и дъщеря

„Микеле е земен и доста приятен за работа. Не беше нужно да му давам насоки, каза, че е разбрал достатъчно от сценария за героя си, който е художник. За срещата с него Саня изкара експресен курс по италиански”, обясни Ники.

Плачидо поискал само кола и шофьор, а хонорарът му бил символичен за звезда от неговия калибър, научи „Монитор”.

Свързани новини