search icon

Любопитно

Забраниха на Галиано да облече израелската Адел

Заради антисемитските му изказвания

Бившият дизайнер на Диор Джон Галиано получи забрана да облича израелската участничка на песенния конкурс Евровизия заради антисемитските си изказвания, които костваха поста му в модната къща преди две години.

52-годишният Галиано се съгласил да създаде тоалета на израелската участничка в Евровизия Моран Мазор, известна като "израелската Адел", след като получил покана от стилиста на певицата.

Но Израелският медиен съвет, който излъчва конкурса и спонсорира Мазор, забранил на изпълнителката да се появява в одежди на Галиано.

Представителят на съвета Йоав Гинай заяви, че "в момент, в който расизмът и антисемитизмът шестват в Европа, е недопустимо да позволим на Галиано да ушие дрехите на израелската участничка в Евровизия, въпреки че се извини за миналите си действия".

Ако не му беше забранено да направи дрехите на Мазор, Галиано щеше да се присъедини към Жан-Пол Готие, който ще създаде тоалета на една от водещите на церемонията, допълват от БГНЕС.

Това щеше да бъде и първият тоалет на Галиано освен сватбената рокля на Кейт Мос, който щеше да бъде показан пред широка публика след изгонването му от Диор.
 

Свързани новини