search icon

Любопитно

Сам Мендес няма да режисира следващия Бонд

Сам Мендес потвърди, че няма да режисира следващия филм за Джеймс Бонд

Сам Мендес потвърди, че няма да режисира следващия филм за Джеймс Бонд.

Режисьорът на "007: Координати Скайфол", който миналия месец спечели статуетката за изключителен британски филм на церемонията по раздаването на наградите БАФТА, е прекалено зает с театралните си ангажименти и няма да може да работи по 24-та част от шпионската сага с участието на Даниел Крейг.

Той със съжаление решил да отхвърли щедрото предложение на продуцентите на поредицата Майкъл Уилсън и Барбара Броколи. "Трудно взех решението да не приема много щедрото предложение на Майкъл и Барбара да режисирам следващия филм за Бонд. Режисирането на "007: Координати Скайфол" беше едно от най-добрите преживявания в професионалния ми живот, но имам театрални и други ангажименти, включително продукциите "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Крал Лир". Те ще изискват пълното ми съсредоточаване върху тях в идната година и повече", заяви Мендес пред сп. "Емпайър".

Блокбастърът "007: Координати Скайфол" премина прага от 1,1 милиарда долара и се превърна в най-касовия филм в британския бокс офис. Смяташе се, че Мендес ще се завърне за следващата част след похвалите, които получи, заради свежата си гледна точка към дългогодишната поредица. Режисьорът обаче не смята да напуска семейството на Бонд завинаги и се надява да е част от приключенията на агент 007 в бъдеще.

Даниел Крейг, Наоми Харис, Бен Уишоу и Ралф Файнс ще изиграят отново ролите си в ешкъна, а снимките вероятно ще започнат в началото на следващата година, пише БГНЕС.

Свързани новини