search icon

Любопитно

Само Венета отказа на ТВ7

Водещата имала мъжеството да откаже примамливо предложение

След като през уикенда Мартин Карбовски обяви публично решението си да прекрати ангажиментите към "Нова телевизия" и да отиде в ТВ7, стана ясно, че и водещата Венета Райкова също е получила предложение от телевизията на Бареков.

Това съобщиха от "Телеман", които са продуценти и на двете предавания по Нова.

"Подобно, много примамливо предложение, имаше и към г-жа Венета Райкова, с която ние правим предаването "Горещо" - но тя имаше мъжеството и силата да го откаже. Ние постъпихме често, а дали е било справедливо - само Господ може да решава", пише компанията в отворено писмо до медиите.

От писмото става ясно, че решението на Карбовски е изненада и за "Телеман", които са имали договорени отношения за "Отечествен фронт" и "Директно: Карбовски" до 2014 г.

Те уверяват, че са се опитали да променят решението на Карбовски, но безуспешно.

"Без съмнение, всеки човек има право на своите решения, право на труд и на промяна. За седем години никога не сме ограничавали неговото - работата му в различни печатни и електронни медии е доказателство за това. Същото можеше да стане и със сегашната промяна, след изтичане на контракта му с "Телеман" и респективно с "Нова телевизия".

В нашата компания най-високо от всичко ценим свободата, но наравно с нея - професионалната етика и коректност. Но трябва ли свободата да е оправдание, когато се погазват етиката и коректността?", пишат още от "Телеман".

Писмото завършва след кратки размисли за приятелството и предателството, с което от компанията затварят страницата "Карбовски".

Свързани новини