search icon

Звездите

Адел ще пее на наградите "Оскар"

Продуцентите на церемонията потвърдиха, че певицата ще изпълни хита си "Skyfall"

Адел ще пее на церемонията по връчването на тазгодишните награди "Оскар”.

Новината бе оповестена от продуцентите на церемонията - Крег Зейдан и Нийл Мерон. Британската изпълнителка ще изпълни песента си "Skyfall", която е от саундтрака на последния филм за Джеймс Бонд и която е номинирана за "Оскар” в категорията за най-добра оригинална песен към филм.

"За мен е чест и се чувствам прекрасно, но и съм ужасена, от факта, че ще пея пред хора, които са превземали въображението ми много пъти. Това е нещо, което никога не съм преживявала и най-вероятно ще преживея само веднъж”, каза Адел в официално изявление по повод новината.

Песента на Адел към "007 Координати: Скайфол” ще се бори за "Оскар” със "Suddenly” от "Клетниците”, "Pi’s Lullaby” от "Животът на Пи”, “Everybody Needs A Best Friend” от "Приятелю, Тед” и “Before My Time” от "Зелен”.

Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ обяви, че гласуването на наградите "Оскар" ще започне на 8 февруари и ще завърши на 19 февруари в 17:00 часа местно време (03:00 часа на 20 февруари българско време), предаде ИТАР-ТАСС.

Тази година членовете на Американската киноакадемия могат да се възползват от правото си на електронно гласуване или да попълнят традиционните хартиени бюлетини. Гласовете на закъснелите дори и само с една минута няма да бъдат преброявани.

Освен това за събирането на бюлетините ще има открити специални щабове в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон.

Номинираните в основните категории за наградите „Оскар” можете да видите тук>>

Наградите "Оскар” ще бъдат раздадени на 24 февруари.

Свързани новини