search icon

Любопитно

Ще целувате ли жаби, за да намерите принцове и принцеси?

Колко жаби трябва да целуне едно момиче, за да срещне истинския принц?

Колко жаби трябва да целуне едно момиче, за да срещне истинския  принц?

На този въпрос едва ли някой може да отговори еднозначно. Но пък в приказките всичко е възможно!

Постановката „Жабокът цар“ на театър „Дани & Деси“ ще бъде представена този събота – (12 януари) на етаж 3 в Сити Център София, до работилничката „Сръчковци“. Началото е от 11 часа, а достъпът е свободен за малки и големи.

„Жабокът цар“ е приказка, както за децата, така и за техните родители. Сценографията и куклите ще ви пренесат в XVII век. А историята е за приятелството, любовта и това колко е важно да оценяваме човека до себе си. Ще видите как искреността на дружбата между един жабок и хубавата принцеса ще развали магията на злата магьосница Гьола. И как грозната жаба се превръща в чаровен принц. И както става във всяка приказка – героите заживяват честити и щастливи.

Сценарият на пиесата е дело на Веселин Бойдев и Таня Евтимова, която е и режисьор на постановката. Сценографията и куклите са дело на инж. Атанас Евтимов, а музиката и стиховете са на Деси Димова. Това безспорно е един много талантлив екип. Те са отличени в четири категории на международния фестивал за спектакли за деца „Вълшебната Завеса 2010”, който се проведе в гр. Търговище. Призовете на театър „Дани & Деси“ са за: прецизно измислени и осъществени декор и кукли; класически издържано актьорско изпълнение; театрална техника, звук и авторска музика в спектакъла „Жабокът цар".