search icon

Top stories

Арестуват Стайко Стайков щом се върне от Малдивите

Той е на върха на банда, която източва държавния бюджет

Прокуратурата готви арест за сина на алкохолния бос Миньо Стайков, пише "Телеграф". По данни на разследващите Стайко Стайков, ръководи група за източване на държавния бюджет със сделки.

Богаташкото синче е женен за милионерската дъщеря Алекс Арабаджиева, от която има момиченце и в момента семейството отмаря на Малдивите.

В хода на полицейско разследване било установено, че Стайко е на върха на банда, чиито трима членове бяха арестувани преди три дни в рамките на секретната акция на ГДБОП "Захарно петле".

Стайков ангажирал в схемата свои доверени лица. Установено било, че захарта влизала у нас като вътрешнообщностна доставка от Гърция от дружества, които играели ролята на т.нар. буфери.

По документи след това стоката се продавала на "кухи фирми", а дължимото ДДС никога не се изплащало. Така само от февруари досега хазната била ощипана с 2,5 млн. лв. в същото време захарта се продавала на пазара на доста по-ниски цени от реалните. Така бандата успяла да изиграе конкуренцията и да се наложи на пазара, цитира lifestyle.bg.

Докато разплитали тази афера антимафиотите стигнали до друга престъпна група, която източвала хазната чрез внос и сделки на всякакви продукти.

Тартор на тази банда бил синът на бившия земеделски министър Георги Танев - Иван.

"Източваше пари от всичко, което може да се продаде. Затова кръстихме операцията срещу него "Универсалният", разкриват разследващи. Иван действал в комбина с Георги Цанков - Фантастикото, известен като координатор на движението на Меглена Кунева и спосор на поп знаменитости. Той се прочу с внесения от негова фирма боб за бедни, пълен с гъгрици.

В аферата "Универсалните" била и Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на Агенция "Митници" Христо Кулишев. Главната роля в схемата играел и подсъдимият за убийството на Бай Миле - Тихомир Дончев - Мравката. Той се помъчил да спаси кожата, като започнал да топи Красимир Маринов - Големия Маргин и да разказва подробности за случки, на които е бил свидетел, докато бил личен шофьор на Маринов.

Свързани новини