search icon

Любопитно

Мис България с анти-дрога мисия и в Румъния

В Букурещ се продават дизайнерски наркотици до училищата, разказа Габриела Василева

Габриела Василева, Мис България 2012, се завърна от Букурещ, където беше специален гост на семинар за превенция от наркотична зависимост, по покана на община Пловдив.

Заедно с български ученици-доброволци от превантивно-информационния център към общината, Габриела се срещна с възпитаници на букурешки гимназии.

Носителката на  короната на Мис България представи пред младежите в румънската столица инициативата !no drugs, която е на продуцентската компания !no frame media и чието лице е красавицата.  ''Всички бяха впечатлени от това, че съм Мис България, а съм се захванала с подобна сериозна инициатива'', каза след завръщането си у нас Габриела.

''В Румъния ситуацията с наркотиците е много притеснителна. Учениците ми разказаха, че в специализирани магазини, легално се продава така наречената дизайнерска дрога. Дори имаше два такива магазина на улицата на училището, което посетихме. Но това, че у нас подобни явления са силно ограничени не трябва да ни успокоява, а да ни мотивира да работим още по-усилено за пълното им премахване'', допълни Мис България.

Ситуацията в румънската столица и оплакванията на букурешките гимназисти още повече е мотивирало красавицата да хвърли всичките си усилия в кампанията !no drugs. Същинският етап на анти-дрога кампанията ще стартира скоро с подкрепата на Министерството на образованието. 

Очаква се Мис България да обиколи редица родни гимназии, в които да обсъди с учениците опасностите при употребата на наркотиците. Подрастващите от своя страна ще могат да зададат своите въпроси на изявени специалисти в областта. Зад кампанията !no drugs ще застанат и редица известни лица, които ще се обърнат със специални послания към учениците.  

Свързани новини