search icon

Любопитно

Празничните концерти започват с „Вечната музика”

Във второто издание публиката ще чуе популярни класически произведения от 16 държави

Второто издание на празничния концерт „Вечната музика” ще даде възможност на любителите на класическата музика да се докоснат до световно музикално творчество от различни народи в началото на коледните празници.

Събитието ще се състои на 1 декември в зала България от 19:00ч. и ще представи по едно популярно музикално произведение от 16 държави от Европа и Америка.

Участие ще вземат оркестъра на Софийската филхармония и солисти – Валентина Корчакова – млада звезда на оперетата от Музикалния театър, Цветелина Малджанска – сопрано, Марио Николов – тенор, Росен Ненчев – тенор, Боби Йоцов – кларинет, под диригентството на Петър Димитров.

*Валентина Корчакова

Виртуозният испански китарист Педро Наваро и тази година ще вземе специално участие в концерта. Музикантът, когото критиката определя като „магически ръце”, слива по уникален начин фламенко, джаз, латино и класическа музика. От българска страна китарата ще държи Цветан Недялков.

*Педро Наваро

Събитието се провежда под патронажа на министъра на външните работи Николай Младенов. Присъствието си са потвърдили представители на дипломатически мисии у нас, като преди всяко изпълнение посланикът на всяка една от тях ще отправи предколедно поздравление към публиката.

На заглавната снимка: Марио Николов

Свързани новини