search icon

Любопитно

Кобрата ще се бие за мач с Кличко тази вечер

Стабилна българска агитка ще подкрепя Кубрат Пулев при защитата на европейската титла на професионалния ринг срещу Александър Устинов

Стабилна българска агитка ще подкрепя Кубрат Пулев при защитата на европейската титла на професионалния ринг срещу Александър Устинов.

Кубрат Пулев ще защитава шампионските си пояси на Европейския боксов съюз и Интерконтиненталния на Международната боксова федерация тази вечер в Хамбург (Гер). От 21,30 часа българско време, Кобрата ще се бие с украинеца Александър Устинов. Залогът на двубоя е по-голям от досегашните титли на българина, защото победителят ще получи мач за световната титла срещу Владимир Кличко.

Кубрат е с 25 кг по-лек от Устинов (Укр). Това показа задължителният кантар преди мача. Кобрата закова стрелките на кантара на 113 кг, докато теглото на Устинов беше 138,6 кг. Украинецът има и ръстово предимство със своите 201 см, докато Кубрат е висок 194 см. Въпреки това букмейкърите определят Пулев за фаворит в мача. И двамата боксьори нямат загуба на профиринга.

Освен на юмруците си, Кобрата ще разчита и на сериозна агитка, предвождана от брат му Тервел, пишат от bsport.bg. Фланелки Тийм Пулев, куфарче с шампионски пояси и специални кадемлийски гащета са част от реквизита на европейския шампион.

Свързани новини