search icon

Top stories

Фотошоп крие щръкналите ребра на супермодел

Моделът Карли Клос в момента е на върха, но трябва да понася забележки за анорексичната си фигура

Минава времето на супертънките женски тела.

Доскоро магиите на Фотошопа са били прилагани, за да се скрие някой излишен сантиметър по талията или бедрата. Сега е обратното: “замазват” се щръкнали ребра и крачета-щеки, за да не бъде скандализирана нарастващата група от противници на анорексичните силуети. Точно така са постъпили в популярното издание "Numero", където са поправяли доста стабилно фотосите на супермодела Карли Клос.

Моделът Карли Клос в момента е на върха, но трябва да понася забележки за анорексичната си фигура. Нейни фотоси без ретуш са били качени в интернет от фотографа Грег Кадел. Разголеното й тяло буди съчувствие заради болезнената слабост: казано простичко, човек  може да прочете по снимките цялата “анатомия” на скелета й. Привържениците на здравословния живот не биха харесали подобна фигура, това е вън от всяко съмнение. Същите снимки, но вече обработени и “загладени”, са били публикувани в “Numero”. Разликата е очевидна.

Използването на Фотошоп по този начин е предизвикало доста спорове. Някои смятат намесата за излишна, защото няма какво да се критикува по тялото на Карли. Повечето коментатори обаче са на мнение, че от корекциите Карли само е спечелила. Истинските снимки показват нещо антиестетично, а видът на модела направо плаши публиката.

Редакцията на “Numero” е искала вероятно да си спести скандал, какъвто се е разразил при предишна фотосесия на Карли Клос в италианското издание Vogue Italia. Болезнената слабост на Крос предизвикала през декември 2011-а толкова критики, че се наложило издателите да обещаят смяна на курса и модели с по-здрави форми.

Може би всичко това все пак е прекалено, защото фигурата на Карли е резултат от дългогодишни занимания с балет. Тя изоставила тежките репетиции едва тогава, когато й обяснили, че е твърде висока за балерина, пишат от kliuki.bg.

Свързани новини