search icon

Любопитно

Победителка от "Мюзик айдъл" осъди "Вирджиния рекърдс"

12 хил. лв. ще получи певицата Невена Цонева от музикалната компания "Вирджиния рекърдс"

12 хил. лв. ще получи певицата Невена Цонева от музикалната компания “Вирджиния рекърдс”.

Тя прекрати предсрочно договора си, за което компанията заведе иск в съда. Оказа се, че самата фирма не водела редовни тримесечни отчети за дейността на Невена, за което е осъдена да плати обезщетение от 7 хил. лв.

Победителката от “Мюзик Айдъл”, обаче, ще получи още 5 хил. лв. лихви към сумата. Решението е взето на втора инстанция. Все пак певицата трябва да изчака и третата инстанция, за да може да сключва договори за други компании в бъдеще.

Шефката на “Вирджиния рекърдс” Станислава Армутлиева обясни, че съдът само частично се е произнесъл в полза на айдълката. От компанията твърдят, че са отчитали коректно всички приходи към певицата. Армутлиева се оплака, че в България се наказват честните предприемачи и тези, които играят по правилата.

Четири са делата, по които се съдят Цонева и “Вирджиния рекърдс”. Това, което е за отказа на компанията певицата да участва в шоуто “Денсинг старс”, още не е тръгнало, пишат от slava.bg.

Междувременно Невена подготвя нови песни. Създала си е собствен лейбъл, има студио заедно с барабаниста на “Ку-ку бенд” Венелин Венков в село Саранци.