search icon

Любопитно

Съпругът на Катето Евро почина

Георги Кадиев си отиде от този свят, повален от рак

Съпругът на Катето Евро си отиде от този свят, повален от рак, пише Блиц.

От година и нещо Георги Кадиев се борел с коварната болест, но пазел в тайна състоянието си. Отношенията им с Катето Евро близки на семейството определят като “сложни”, но така или иначе на въпроса кой е бил любимият й мъж, Катето винаги е отговаряла: “Това е съпругът ми Георги. Всъщност, той ми е голямата любов и човекът, с когото минахме през целия живот. Човек може да има много любови, да си мисли, че гори, да преживява, но всъщност любовта е само една, голямата, истинската. За съжаление, и тя минава. Но дори и да се скараме, пак ще бъдем заедно.”

Двамата стават гаджета още отпреди култовия филм „Оркестър без име”, с който актрисата става известна, пише Kliuki.bg.

*Георги и Александър Кадиеви

Тя била готова даже да пожертва ролята си в името на любовта, защото снимките били в Созопол и трябвало да се разделят.

Двамата стават съпрузи скоро след излизането на филма на екран – през далечната 1981 г. След като се ражда синът им Александър, актрисата иска да го кръсти Георги – на мъжа си. “Три дни Сашко беше Георги!..”, е казвала Катето с типичното си чувство за хумор.

За сина им – актьорът Александър Кадиев пък баща му си остава кумир, нарича го “скала”. Жорж винаги го съветвал да бъде мъж, не обичал лигавщините и затова и майка и син го характеризират като по-консервативен от тях. “Татко е като монумент в съзнанието ми!.. “, казва Сашо за баща си.

Свързани новини