search icon

Любопитно

Графа взима повече пари от Лили Иванова!

Още вчера побърза първа да си вземе парите певицата Ирина Флорин

Графа ще вземе повече пари от Лили Иванова от “Профон”, а това си е наистина много сериозно нещо!

Изплащането на сумите от определените 3,5 милиона лева за артисти - изпълнители и музикални продуценти започна да прави Дружеството за колективно управление на изпълнителски и продуцентски права “Профон”.

Още вчера побърза първа да си вземе парите певицата Ирина Флорин, която стана популярна с песента си “Цвят лилав”. Ще я последват Иван Лечев, изключителният китарист на ФСБ и невероятният композитор Ясен Козев. Именно Ясен написа страшно известното парче “Губя контрол, когато”, което стане хит на 2009 година в изпълнение на Миро, пише Kliuki.bg.

Твърде важният Миро пък няма желание лично да стъпва в “Профон”, затова праща своята пиарка Светла Русева. Но тя не взимала парите на ръка, а само предоставяла личната банкова сметка на Миро, на която да му преведат парите.

Никой не може да каже обаче с точност колко пари са получили звездните бг изпълнители. Но едно се знае със сигурност, че четирима бг изпълнители ще вземат най-тлъсти суми. Въпросните четирима души са автори и изпълнители на сигнали, кашове и шапки на радио и телевизионни предавания. По всяка вероятност те ще си получат по 50- 60 000 лв. Освен това тези хора няма да са същите от миналата година.

Графа ще прибере повече пaри от примата Лили Иванова, тъй като негова песен е най-излъчваната от всички български песни в радио и тв ефира. Със сигурност Влади ще получи подобни приходи и след 2 години, заради тазгодишния си хит “Дим да ме няма”.

Свързани новини