search icon

Любопитно

Лия: Джена е по-различна от всички

''Няколко пъти отивам да видя мои колеги и им се радвам, а в същото време се възмущавам''

Някогашната фолк звезда Лия сподели в телевизионен ефир, че преди години й се е наложило да направи своя избор - музикалната кариера или личния живот.

Тогава кариерата й е била в апогея си, но изпълнителката чувствала, че е време да се отдаде на любимия мъж и да направи семейство.

"В момента, в който забременях, реших че това окончателно ще бъде финалът на моята кариера, поне засега. Това беше мое окончателно решение" - обясни тя и подчерта, че не се е отказала напълно от музиката, дори мисли да направи ново парче.

"Но в момента, в който дъщеря ми стане ученичка, мога да запиша нещо за собствено удовлетворение, това което душата ми иска. Ще бъде нещо лично, което искам да кажа, и ще го изпея".

Фолк звездата от 90-те разкри, че все по-малко й липсва сцената. "Къде може да чуеш и видиш фолк изпълнител - в заведенията. Няколко пъти отивам да видя мои колеги и им се радвам, а в същото време се възмущавам. Всеки си пие питието и никой не си прави малко усилие да изръкопляска. Не бих се върнала за нищо на света на такова място, където ще бъда фон" - споделя наблюденията си Лия и дава пример с някогашното поведение на публиката:

"Когато навремето ние пеехме, бяхме интересни, хората идваха заради нас. Когато влезеш в заведението, знаеш че са дошли заради теб и имаш желание да дадеш всичко от себе си. Чувстваш се доволен, че си им дал нещо от себе си и си получил аплодисменти от тях, докато сега това не го забелязвам" - не крие разочарованието си тя.

"Трябва да се замислим и ние - изпълнителите, че нещо грешим напоследък. В последно време се пее за коли, за пари... И преди време имаше неща, които не бяха с добри текстове. Но може би нещо в музиката трябва да се промени и начинът, по който се показва" - на мнение е Лия.

Тя даде пример със световните звезди, които правят семпли клипове, но пък хората се възхищават на музиката им.

За актуалните имена на фолк сцената Лия коментира: "От по-младите изпълнители първо се сещам за Джена - интересно момиче, с интересен тембър, по-различно от всички останали, което ме накара да я забележа... С удоволствие слушам до ден днешен Глория - възхищавам й се като жена и певица, Софи Маринова - другата крайност, Тони Стораро - уникален глас, Десислава страхотна изпълнителка..." - отбелязва тя.

Бившата фолк певица е категорична:  "Няма нещо в моя живот, което да съм направила и от което да ми е неудобно. Всяка една стъпка ме е направила по-силна. До ден днешен харесвам тази музика, слушам тази музика".

Сега Лия се занимава с мода. Половинката й има плетачни фабрики, в които се работи за износ. Преди време тя решила да направи нещо, което да е за българския пазар. Назначили млади дизайнерки и стартирали с малко на брой, но интересни и различни артикули.

"Започнах да се занимавам с нещо, което запълва част от времето ми, освен с дъщеря ми" - казва тя и допълва: "Правехме по 200-300 продажби на ден онлайн". Въпреки че кризата е свила бизнеса им, те все пак продължават да правят интересни модели, пише signal.bg.

Свързани новини