search icon

Любопитно

Композиторът на годината

Адел спечели две статуетки на церемонията по раздаването на наградите Айвър Новело

Адел спечели две статуетки на церемонията по раздаването на наградите Айвър Новело, които се връчват на композитори и автори на песни.

Звездата беше определена за композитор на годината, а "Rolling In The Deep" й донесе статуетката за най-изпълняваната песен през 2011-а.

Песента на Ед Шийрън "The A-Team" обаче победи хита на Адел и "Shake It Out" на Florence & The Machine и спечели наградата за песен с най-добра музика и текст.

Пи Джей Харви отнесе наградата за най-добър албум с "Let England Shake", побеждавайки "21" на Адел и "50 Words For Snow" на Кейт Буш, пише БГНЕС.

Наградите "Айвър Новело", които се връчват за 57-и път, са високо ценени в музикалната индустрия, защото те се определят чрез вот на текстописците и композиторите.

Приемайки наградата си от Ани Ленъкс, Адел сподели: "Основната критика беше, че песните не са толкова хубави, колкото гласът ми, но аз взех това предвид и сега печеля наградата за композитор на годината", сподели певицата.

Take That бяха почетени с наградата за изключителен принос към британската музика, а Лана Дел Рей и нейният партньор - композиторът Джъстин Паркър, получиха статуетката за съвременна песен за парчето "Video Games".

Музикалният маестро Андрю Лойд Уебър получи наградата Basca Fellowship, присъединявайки се към предишните й носители, сред които Елтън Джон, Пол Макартни и Тим Райс.

Свързани новини