search icon

Любопитно

Променили сценария на "Стъклен дом" заради Яна Маринова

Всеки един от героите в последния сезон на „Стъклен дом” върви към своето спасение във всички форми

Част от сценария на „Стъклен дом” трябвало да бъде пренаписан заради реална катастрофа, която претърпяла една от главните актриси - Яна Маринова.

„Искахме нейният персонаж да мине през автомобилна злополука, но доста по-късно. А то взе, че стана наистина. И трябваше да включим катастрофата в доста по-ранни епизоди”, обясни един от сценаристите на „Стъклен дом” Георги Иванов в “Тази сутрин” по bTV.

Той и главният сценарист на сериала Теодора Василева гостуваха при Виктор Николаев. Двамата обявиха, че финалният сезон на сапунката тръгва от 16 април, съобщава в електронното си издание в. "Монитор".

Иванов допълни, че целият екип се учудил от стоицизма на Яна, която макар и сериозно посинена, идвала на снимки, без да каже „Ох” и „Ах”.

„Най-странното в случая беше, че в интернет коментарите на зрителите бяха: „Браво, страхотен грим има Яна Маринова. Синините изглеждат като истински. Никой дори и не повярва, че това са реални контузии”, допълни Иванов.

Теодора Василева обясни, че всеки един от героите в последния сезон на „Стъклен дом” върви към своето спасение във всички форми - бягство, смърт, освобождаване.

Най-трудната част била измислянето на историята, а диалозите и сцените - не толкова.
За един епизод се изписвали над 1000 страници. До екран стигали по-малко от 100.

Свързани новини