search icon

Любопитно

Джош Лукас в ексклузивно интервю за HotNews

Лукас играе Мич Макдиър в продължението на "Фирмата" по AXN

Утре, на 19 февруари ще излъчи премиера на нов ТВ сериал – продължение на „Фирмата”, продуциран от Лукас Райтер („Закон & Ред”, „Адвокатите от Бостън”, „Адвокатите”) и Джон Гришам.

В главната роля като Мич Макдиър играе Джош Лукас. Любимецът ни от „Красив ум”, „Хълк” и „Сватбен ден” даде ексклузивно интервю за Hotnews, единствено за България от снимачната площадка в Канада.

- С какво ще запомниш снимките на сериала?

- Все още го снимаме, всъщност в момента седя на снимачната площадка в Торонто и се опитваме да се справим със сковаващия студ. Правим снимки на вън на -18 градуса и това сплотява много екипа. Много се радвам, че снимам с Моли Паркър. Преди време когато продуцирах един филм исках много да участва, но тогава нямах нужния бюджет да й платя, затова много се вълнувам, че сега играем заедно. Радостта от работата е, че имаме един друг и че сме малко като актьорите във филма може да разчитаме един на друг – малко семейство.

- Тоест се идентифицираш с героя?

- Неее, дори не знам дали харесвам адвокати (смее се).

- Трудно ли се работи с Джон Гришам, педантик ли е в работата си?

- Гришам е малко периферно свързан със снимките. Работи със сценаристите и е в Лос Анджелис – на 3000 мили от тук. Но мисля, че той е много като Мич Макдиър, той е негово алтерего. Приличат си в много отношения – адвокатската кариера. Разбира се Джон не е имал проблеми с мафията.



- Играеш по-възрастна версия на Том Круз, голямо предизвикателство ли е за теб?

- Да, разбира се предивизкателство е, Том Круз е един от най-големите и известни филмови звезди в историята и съответно си е отговорност, трябва да му отдам дължимото. В много моменти се опитвам да открадна това, което Том Круз прави с Мич Макдиър във филма и да го включа в сериала. Но същевременно действието се развива 10 години по-късно и героят се е променил доста. По-възрастен е и по-сложен.

- Докато снимаше филма „Посейдон” пострада със сериозни наранявания. Сега имаш ли дубльор при екшън сцените?


- В този сериал си правя сам екшън сцените, няма кой знае колко опасни сцени. Обичам сам да снимам екшън сцените – приемам го като състезание със самия себе си. Спомняте си какво правеше Том Круз в „Мисия Невъзможна” върху сградата. Едно от хубавите неща на каскадите е, че правите неща, които иначе нкога не бихте правили и има хора, които ти помагат и обучават. При „Посейдон” нещата стояха по друг начин, зщото повече от каскадите не бяха само каскади, ставаше въпрос за сериозна работа под вода. Във „Фирмата” говорим по-скоро за неща като тичане и скачане. Правих филм с Никълъс Кейдж и там си бяха сериозни каскади. Добре че имах много добър каскадьор, мен ме е страх от огън.

-  Зрителите те разпознават повече от романтичните комедии. Романтик ли си, харесваш ли романтичния жанр?

- Това е което ми липсва във „Фирмата” – има много екшън и право, романтичната част е на заден план. Чакам с нетърпение да правя романтичен филм. Скоро се сгодих и срещнах годиницата си в парк докато си разхождахме кучетата. Когато снимате телевизионен сериал работите много часове, романтиката я изживявам вкъщи

- Фен ли си на книгите на Джон Гришам? И какво въобще четеш когато имаш свободно време?

- Фен съм на Гришам. Затова и правя филма, той е страшно интригуващ писател, използва легалния жаргон, преръщайки го в забавен и интересен за четене. Харесва ми, че никога не се знае какъв ще е краят, а и също, че героите му са малките хора, които се борят срещу системата.


- За какво е сериалът, ако трябва да го опишеш с няколко изречения?

- Екшън, трилър – много време се прекарва в съда, където се гледат дела. И голяма част от филма е за невинните и виновните и как да се докаже обратното. Мич Макдиър е страхотен адвокат. Правото е свързано до голяма степен с вярата и науката. Същевременно е много странен и изкривен свят.

- С 3 изречения какво ще кажеш за сериала, така че да ни накараш да го гледаме?

- Ако си голям фен на Джон Гришам и ако обичаш трилърите, трябва да го гледаш. И разбира се това е филм за едно семейство, което е в опасност и се обичат. Ако обичаш такъв тип филми, ще обинкеш сериала.



През 1993 г. по световния бестселър на Джон Гришам беше направен разбиващият филмов хит „Фирмата”, в който участие взеха холивудските звезди Том Круз и Джийн Хекман. Заснет изцяло в Канада, сюжетът в тв адаптацияна на популярния роман и филм „Фирмата”, се развива 10 години по-късно, след като младия адвокат Мичъл И. Макдиър изобличава работодателите си Бендини, Ламбърт и Лок - уважавана адвокатска кантора от Мемфис, която служи за параван на чикагската мафия.

След като напускат Федералната програма за защита на свидетели, Мич и най-близките му хора - Аби, Рей и Тами – не се вслушват в съвета на федералните и се установяват във Вашингтон. Мич започва собствена практика в сферата на криминалното право. Докато двамата с брат му Рей проучват фактите около убийството на двама млади афро-американци, с Мич се свързва неговия стар приятел Андрю. Той работи за голямата адвокатска кантора Кинрос и Кларк, която проявява жив интерес към адвокатската практика на Мич. Макдиър осъзнава нуждата от солиден финансов гръб, за да доведе делото до успешен край, и приема да стане партньор в Кинрос и Кларк. Оказва се, че Фирмата има съвсем други причини да следи отблизо Мич.

Свързани новини