search icon

Любопитно

"Фирмата" на Джон Гришам с продължение по ТВ

Двучасова премиера на 19 февруари по AXN

Вариантът за телевизионния екран е продуциран от Лукас Райтер („Закон & Ред”, „Адвокатите от Бостън”, „Адвокатите”) и Джон Гришам, което само по себе си е достатъчно за да му се отдели време. На 19 февруари пo AXN ще има премиера в продължение на 2 часа.

Филмовият хит по едноименния роман на Джон Гришам "Фирмата"излезе през 1993 г. В него участваха холивудски звезди като Том Круз и Джийн Хекман. Сюжетът в тв адаптацияна се развива 10 години по-късно, след като младия адвокат Мичъл И. Макдиър изобличава работодателите си Бендини, Ламбърт и Лок - уважавана адвокатска кантора от Мемфис, която служи за параван на чикагската мафия.

След като напускат Федералната програма за защита на свидетели, Мич и най-близките му хора - Аби, Рей и Тами – не се вслушват в съвета на федералните и се установяват във Вашингтон. Мич започва собствена практика в сферата на криминалното право. Докато двамата с брат му Рей проучват фактите около убийството на двама млади афро-американци, с Мич се свързва неговия стар приятел Андрю. Той работи за голямата адвокатска кантора Кинрос и Кларк, която проявява жив интерес към адвокатската практика на Мич. Макдиър осъзнава нуждата от солиден финансов гръб, за да доведе делото до успешен край, и приема да стане партньор в Кинрос и Кларк. Оказва се, че Фирмата има съвсем други причини да следи отблизо Мич.

В ролята на Мич е Джош Лукас от "Красив Ум", "Хълк" и "Сватбен ден". А Тами играе Джулиет Луис, която стана популярна с участието си в "Нов страх" на Мартин Скорсезе.