search icon

Любопитно

"Кастинг" на лов за таланти

Треската за актьорската надпревара, която търси лице за нов сериал по националната телевизия, е във вихъра си

БНТ ще снима възстановки на емблематични сцени от култови български филми за риалитито си "Кастинг".

Треската за актьорската надпревара, която търси лице за нов сериал по националната телевизия, е във вихъра си.

От утре на обиколка из страната в лов на таланти тръгват звездата от "Под прикритие" Владо Пенев, актрисата и преподавател в НБУ Снежина Петрова, режисьорите Димитър Коцев-Шошо ("Лора от сутрин до вечер") и Атанас Христосков (дебютният му филм "Номер 1" спечели голямата награда на "Златна роза 2011"), сценаристът Яна Борисова ("Малка пиеса за детска стая" и "Приятно страшно") и ръководителят на студио "Екран" към БНТ Боряна Пунчева, пише в. "Стандарт".

Те са така нареченото голямо жури, което трябва да избере 15 финалисти. Друго специално жури ще оценява финалистите в живите предавания. То ще посочи само 10, които ще продължат напред. Трима от голямото жури ще работят денонощно с финалистите от кастингите, за да ги подготвят с представленията им.

От професионални артисти до откровени любители са кандидатите за слава. Най-младият е само на 11, но ще трябва да почака, тъй като долната граница за участниците е 16 години.

Най-възрастният, който иска да бъде звезда в сериал, е на 58 години. Първият кастинг утре е във Велико Търново в "Интер хотел". На 12 януари екипът е във Варна в " Гранд Хотел Димят"; 14 януари - Бургас - "Хотел Аква"; 16 януари Пловдив -"Дедеман Тримонциум Пловдив"; 18, 19, 20 януари София - хотел "Родина".

Тези, които са между 16 и 18 години, трябва да носят нотариално заверено съгласие от родителя настойник или да бъдат придружени от него.