search icon

Top stories

Орлин Павлов подпалил елхата

''Бях на около 7-8 годинки''

Подпалих елхата, беше доста страшно и опасно. Няма да го забравя това преживяване. Разбира се, важното е, че всичко завърши благополучно.

Бях на около 7-8 годинки. Спомням си, че беше между Коледа и Нова година. А огънят пламна изведнъж, дори не разбрах как, казва Орлин.

Тогава украсите не бяха толкова модерни, нямаше лампички. Бяхме си украсили елхата с щипки и памук, който да напомня за сняг. Имаше свещички по елхата и аз ги запалих, както обикновено.

Не знам как но дръвчето се запали изневиделица. Пламъкът беше много силен и коледната ни екипировка изгоря много бързо. Запалиха се чак тапетите, а баба ми и дядо ми веднага се втурнаха да гасят. Тъй като нямаше други жертви, после се смяхме доста и от сърце.

А подаръкът, който получих тази същата Коледа беше вертолет, на който му светеха перките. Аз бях малко разочарован, защото не можеше да лети. Помня, че много се фуках с него в квартала, защото майка ми и баща ми ми го бяха донесли от турне в чужбина. Тогава играчките ги гледахме само от каталози на "Некерман", даже скоро видях тук модели на играчки, които съм разглеждал тогава, преди повече от 25 години, казва Орлин, пише "Стандарт".

Свързани новини