search icon

Любопитно

Станка Златева стана спортист на България за 2011-а

На официална церемония, снощи в зала1 на НДК, бяха раздадени за 54-и път наградите за "Спортист на годината"

На официална церемония, снощи в зала1 на НДК, бяха раздадени за 54-и път наградите за „Спортист на годината".

Под №1 бе обявена световната ни шампионка по борба за 2011 - Станка Златева. Треньорът на Станка - Симеон Щерев, пък бе отличен за Треньор № 1. Златева пожела както на себе си, така и на останалите спортисти да се върнат само със златни медали от Олимпиадата догодина.

Втори остана плувецът Петър Стойчев, който е световен шампион по плуване на 25 километра и сребърен медалист от Европейския шампионат в открити води. Въпреки че от 2003 година до сега плувецът винаги се прибира в България с медал от различни състезания, то Пепи и този път не успя да „пребори" Станка в класацията за „Спортист на България" и остана втори.

Третото място е за Елис Гури, който стана световен шампион за 2011-а по бокс. Тази година албанец грабна златото в категория до 96 килограма на класически стил.

Съвсем заслужено отличието за „Отбор на годината" отиде при „Златните момичета" на Илиана Раева. Тази годиа световните ни шампионки - ансамбълът по художествена гимнастика, се прибраха със златни медали от Световното първенство, провело се във Франция.

В челната десетка в класацията се нареждат още - Кубрат Пулев, Цвети Пиронкова, Ивет Лалова, Константин Паскалев, Силвия Митева, Ваня Стамболова и Влдимир Зографски.

Свързани новини