search icon

Звездите

Откраднаха песен на Глория

Една от новите песни на Глория вече има своя балкански аналог

Една от новите песни на вече има своя балкански аналог.

Кавър на "Ненаситна", но без уредени авторски права, е направила македонската изпълнителка Оливера Коцева, пишат от signal.bg.

По този повод Глория направи изявление в личния си профил в Webclub и заяви категорично, че тя и екипът й са твърдо решени да отстояват авторските си права. Ето какво сподели Глория:

Днес авторът на „Ненаситна” Мартин Биолчев ми се обади и ми каза, че песента е открадната най-безцеремонно от певица на име Оливера Коцева.

Пусна ми я по телефона и чух, че е взета дори с всички живи инструменти в аранжимента – цигулките, акордеона... Добавен е само допълнителен ритъм. Дори леко се чува затихнат и моят глас, което вече си е безочие, да не говорим, че и текстът е преведен едно към едно. И не стига, че песента е направена по възможно най-лошия начин, но има и видеоклип! Направен е от някакво студио в Нови Сад – Box Production, и най-безцеремонно е пуснат навсякъде. В техния вариант песента се казва „Лошата”.

Говорих и с Мартин Биолчев, и с „Пайнер”, и този път вече сме твърдо решени до последно да си търсим правата. Както мои колеги купуват песни от албанци, македонци, сърби и т.н., които никак не са евтини, така и другите трябва да се научат да го правят.

Вече не знам колко мои песни са откраднати… Досега съм гледала на това по-скоро като на куриоз и от една страна ми е било приятно, приемала съм го като комплимент, но просто вече става нагло. Помня, че бях онемяла, когато видях по София Кабел Фолк сръбска версия на „Намери си майстора” – изпаднах в потрес! В собствената ми държава, където съм позната на всички, да се върти собствената ми песен в сръбски вариант! Помолих Бойко Брайков на момента да свали песента – не може така.

Досега винаги съм била любезна, включително и за откраднатите от сръбската певица Мина песни – тя взе „Илюзия” и „Добре дошъл”, които станаха много големи хитове в Сърбия. Когато й се обадих, тя се направи на приятно разсеяна и каза, че не знае за какво става въпрос… Тогава просто не ми се занимаваше. Но за „Ненаситна” вече ще предприемем мерки. Нормално е, на никой не му е приятно да бъде ограбен по този начин. Все пак това е интелектуален труд, авторство, толкова нерви сме изхабили, само и само да се получат нещата… И не може някой ей така просто да реши и да си открадне цялата песен!

Ако бяха поискали да откупят песента – да, щяхме да я продадем, защо не? В края на краищата сме вложили пари в нея, защо да не възвърнем част от тях и всички като екип да сме доволни? Но никой не си е направил труда дори да ни попита! В „Пайнер” вече имат опит, продали са доста песни на мои колеги – има си законни начини, 21 век сме! Нещата са задействани – ще открием тези хора и ще си потърсим правата.

Свързани новини