search icon

Звездите

Стелияна, Софи и ДесиСлава се конкурират за Евровизия

От БНТ официално обявиха резултатите от гласуването на Академията след прослушването на звукозаписите на песните кандидатки за българския финал на Евровизия 2012

От БНТ официално обявиха резултатите от гласуването на Академията след прослушването на звукозаписите на песните кандидатки за българския финал на Евровизия 2012.

На 23 ноември песните ще бъдат прослушани на живо и представителите на Академията ще определят до 30 полуфиналисти. Те ще бъдат разпределени в два полуфинала, които ще се проведат на 12 и 14 декември. От полуфиналите ще се класират общо 12 песни след гласуване на журито от Академията и зрителите. Големият финал ще се проведе на 28 януари след почти едномесечна ротация на песните, предаде eurovision-bg.com.

На първо място в гласуването е ДесиСлава с песента "Love is alive", която е дело на създателите на "На Инат". Други популярни изпълнители са финалистите от "Гласът на България" Тодор и Стелияна, Цветелин Атанасов, по-популярен като Цецо Елвиса, Софи Маринова, Маргарита Хранова, Вяра Пантелеева и други. За поредна година виждаме в списъците и Светозар Христов и Симона Сиванио, пишат от Actualno.

Свързани новини