search icon

Любопитно

Треньори от цяла Европа готови за националния ни отбор

Твърдението на члена на Изпълкома Емил Костадинов, че никой няма да иска да води националния отбор на България, се оказа невярно

Твърдението на члена на Изпълкома Емил Костадинов, че никой няма да иска да води националния отбор на България, се оказа невярно.

Треньори от шест европейски страни вече са се свързали с БФС с желание да лансират кандидатурите си, пише в. "Труд". Става дума за специалисти от Сърбия, Италия, Хърватия, Русия, Германия и Словения.

От футболната централа отказват подробности за бъдещия треньор. Ясно е само, че този път в рулетката не попадат известните имена от предишната кампания, в която търсихме легионер за поста. Тогава се спрягаха англичанинът Тери Винейбълс, германците Клаус Топмьолер и Вини Шефер, сърбите Радомир Антич и Бора Милутинович. В момента България не може да си позволи милионни договори, каквито искат въпросните спецове.

Всъщност европейските страни, от които може да дойде бъдещият ни селекционер, са седем. Седмата държава е България. Любо Пенев продължава да е фаворит у нас за неудобния пост, а след него "от втора линия" дебне Милен Радуканов.

Според "24 часа" Хесус Паредес, който беше помощник треньор в ЦСКА за кратко, отново ще дойде у нас. Този път той ще се ангажира с националния отбор и с методическа помощ към Любослав Пенев. Изданието твърди, че ако Любо поеме България, в щаба му като асистент ще остане и Михаил Мадански, допълват от sportni.bg.

Свързани новини