search icon

Любопитно

Ваня Пенева става будител

Мис България 2011 Ваня Пенева ще направи нещо доста нетипично за носителка на корона за красота

Мис България 2011 Ваня Пенева ще направи нещо доста нетипично за носителка на корона за красота.

Тя ще опита да накара младите хора в България да четат книги. Това не е някаква шега, е реална инициатива, която започва още утре в столицата.

„Знам, че това не е най-типичната кампания за една мис, но аз обичам книгите и осъзнавам, че те са ми дали много. Затова ми се иска да накарам младите да ги преоткрият, защото те правят хората по-добри, а смея да твърдя - и „по-красиви”, заяви с усмивка Ваня Пенева.

За целта Мис България 2011 ще посети няколко града, в които като начало ще почете заедно с най-малките. Това е и първият етап от кампанията „Преоткрийте красотата на четенето", която се провежда с подкрепата на организаторите на конкурса „Мис България” !No frame media и TV7, както и издателство “Егмонт” - България.

Инициативата стартира в София утре и вдругиден с участието на Ваня на Expo4Kids, като най-красивата българка ще чете на децата следобед между 15 и 16 ч., в къта на телевизия Super 7. В понеделник тя ще посети хлапетата във Видин, а до заминаването й за конкурса „Мис Свят” в средата на октомври ще е обиколила още десетина български града. След завръщането си от Лондон, където ще се проведе бляскавата церемония, Ваня ще стартира и втория етап от кампанията си, като ще привлече и свои колеги от специалността „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски”, както и популярни личности, които ще й помогнат за обновяването на библиотеките в училища и читалища.

Свързани новини