search icon

Top stories

Чапман обърна гръб на журналистите

Главната героиня на шпионския скандал от миналото лято Анна Чапман отказа да се появи на церемонията по връчването на премията "Серебрянная калоша"

Главната героиня на шпионския скандал от миналото лято Анна Чапман отказа да се появи на церемонията по връчването на премията "Серебрянная калоша" (в превод Сребърен галош) и изпрати свой представител юрист, който да предаде на организаторите на церемонията.

Наградата е учредена от радиото "Серебрянный дождь" и се връчва за най-съмнителни постижения в областта на шоубизнеса. Тя съществува от 1996 г. и се връчва всяка година. Името идва от фразата „сесть в калошу“, която означава да попаднеш в неудобно положение, а прилагателното "сребърен" е по аналогия с американските награди „Златната малинка“, връчвана за най-лошите постижения в кинематографията. Самото радио е с доста хумористична насоченост.

Сред наградените и номинираните през годините са Роман Абрамович за покупката на Челси, Алла Пугачова и Филип Киркоров, Михаил Саакашвили, Юрий Лужков и много други герои на съвремието в Русия.

В писмото, написано по поръчка на Чапман и подписано от адвоката Красюко, се казва, че агент "90-60-90" смята за оскърбително предложението да получи наградата и да присъства на партито по връчването й, което е било в неделя вечер. Под достойнството й е да получава каквото и да било награди. Според писмото до организаторите на "Сребърен галош" Анна Чапман е уважавана от премиера на страната Владимир Путин и от президента Дмитрий Медведев, като е получила важни държавни награди. "Отношението на властта към Чапман добре доказва заслугите й", се казва в гневното послание.

Освен недоволството към организаторите на веселото събитие адвокатът на хубавата Анна заплашва хората от "Сребърния галош" с това, че ще бъдат съдени и ще бъде предявен финансов иск за обида в размер на милиони.

Организаторите обаче изобщо не се притеснили от писмото на адвоката на Чапман, а дори го прочели цялото по време на връчването на наградите. Ксения Собчак и Андрей Фомин от радиото "Серебрянный дождь" номинирали Анна в категорията "Промоушенничество года", наградата за най-съмнителна пиар кампания на годината.

През изминалата почти цяла година Чапман не слезе от страниците на вестниците - тя се появи на корицата на мъжкото списание "Максим", води рубрика по телевизията, последно стана главен редактор на месечника Venture Business News.

Свързани новини