search icon

Любопитно

"Транспортер" става сериал

На базата на популярната филмова поредица "Транспортер" ще бъде направен сериал

На базата на популярната филмова поредица "Транспортер" ще бъде направен сериал.

Снимките вече са започнали в Ница, след което действието ще се пренесе в Торонто (Канада).

В центъра на сюжета ще е човекът, който пренася пратки, без да задава въпроси - Франк Мартин. В трите ленти, които вървяха на голям екран, ролята се изпълняваше от Джейсън Стейтъм, но в сериала черният костюм облича Крис Ванс, известен от "Бягство от затвора".

Продуцент на телевизионната поредицата "Транспортер" ще е Бернард Буи, с участието на свързаните с Люк Бесон EuropaCorp и Lagardère Entertainment. Режисьор е Анди Микита, познат от сериала "Старгейт".

Бюджетът на проекта е 48 милиона долара, а сериалът ще се върти по Cinemax - дъщерен канал на HBO. Първите епизоди ще са готови догодина.

Първият сезон ще е от 12 серии, всяка с дължина 52 минути. "Искаме да има връзка между сериала и трите пълнометражни филма", коментира продуцента Буи. За целта се появява и познато лице - актьорът Франсоа Берлеан, които е в ролята на Таркони, един от основните персонажи в игралните филми. В главните роли ще видим също унгарката Андреа Осварт.

Филмовата поредица "Транспортер" се ражда през 2002 година, като сценарист и продуцент е Люк Бесон (поредицата "Такси", "Никита", "Уасаби"), а режисурата е поверена на Кори Юен. При бюджет 21 млн. долара, лентата носи почти 44 млн. и логично три години по-късно идва продължението.

"Транспортер" 2 почти утроява бюджетът си от 31 млн. долара. Последното засега продължение е от края на 2008 година, като то носи и най-много пари - почти 109 млн. долара.

В трите части на "Транспортер" Люк Бесон неизменно е сценарист и продуцент, а режисьорите се сменят.