search icon

Любопитно

Немска овчарка спаси семейство от взрив

Хера надушила газ и избутала с лапи стопаните си от буса им

Немската овчарка Хера спаси от гибел стопаните си, секунди преди микробусът им да избухне.

Драмата се разиграла малко преди тунела край Дупница на главен път Е-79. Венелин и Красимира Борисови се връщали от Рупите с двете си деца Иван и Моника, пише "Стандарт".

За великденската ваканция те взели със себе си и 60-годишната баба Славка Тошева. Столичаните си тръгнали в понеделник сутрин. На връщане минали покрай местната борса да напазаруват плодове и зеленчуци за магазина си в София.

Към 11 часа стигнали Дупница и усетили лек дим. Венелин, който шофирал семейния "Форд Транзит", обаче не обърнал внимание.

Първа Хера надушила миризмата на газ. Кучето започнало бясно да лае и да изтиква стопаните си към вратите на буса. Семейството се видяло в чудо като не успяло да укроти домашния си любимец и спрели край шосето. Когато излезли навън видели, че предницата дими. Секунди след това се чул силен гръм.

Взривът е станал заради неизправност в газовата уредба на возилото. От буса останали само обгорели ламарини. Всичко вътре изгоряло от силния огън.

"Дължим живота си на Хера, тя е невероятно куче", похвали любимката си Венелин.

Той е убеден, че Господ им изпратил домашния любимец преди време именно заради този инцидент. Като по чудо оцелели от горящия микробус се оказали и няколкото неизядени великденски яйца, които се разсипали на асфалта преди взрива, пише blitz.bg.

Снимка(водеща): Bulphoto

Свързани новини