search icon

Любопитно

Кейт Мидълтън начело на класация за най-елегантните знатни дами

Независимо от обикновения си произход Кейт вече показа, че може да изглежда елегантно във всякакви одежди

Заради предстоящата УилКейт треска (така вече наричат треската, обхванала света заради предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън) за никого няма да е изненада, че на първо място в класацията на най-елегантните дами от знатни династии попада именно Кейт Мидълтън.

Независимо от обикновения си произход Кейт вече показа, че може да изглежда елегантно във всякакви одежди, от костюми в стил принцеса Даяна до прозрачни рокли.

Освен това Кейт е подчертано любителка на шапките със сложен дизайн.

А във Великобритания любовта към шапките се смята за изкаран изпит по елегантност.

На второ място в класацията се нарежда покойната принцеса Даяна, на която мнозина се опитват да оприличат Кейт въпреки огромните разлики между двете. На трето място е друга покойна знатна особа - монакската княгиня Грейс. За мнозина може и да е изненадващо, но на четвърто място е поставена британската кралица Елизабет Втора заради типичния за нея стил, съчетаващ най-често рокли в топли цветове, палто със същия цвят като роклята и обезателно шапка с причудлива форма в същите тонове като дрехите.

Челната петорка се оформя от най-елегантната знатна персона в Арабския свят - йорданската кралица Рания. Бъдещата кралица на Швеция, принцеса Виктория, която се омъжи миналата година, е на шесто място сред най-елегантните знатни дами. Шведската принцеса Мадалена следва сестра си на седмо място. Бъдещата кралица на Дания, съпругата на датския престолонаследник принц Фредерик, принцеса Мери е майка вече на четири деца, но това не вреди на елегантността й и поради тази причина тя е поставена на осмо място.

Смятана за най-красивата жена в Испания, принцеса Летисия, съпругата на престолонаследника принц Фелипе, е на предпоследно място в класацията. Нейният стил се отличава с елегантни бизнес костюми и обувки с високи токчета.

На последно място е най-голямата внучка на Елизабет Втора, дъщерята на принцеса Анна - Зара Филипс, която също ще се омъжва тази година.

Според модни експерти, ако класацията имаше още десет места, в тях със сигурност щяха да попаднат и съпругата на емира на Катар, както и няколко членки на монакското княжеско, пише actualno.com.

Свързани новини