search icon

Звездите

Колин Фърт: Много съм слушал за България

"Със съпругата ми сме решили да предприемем дълго пътешествие. Защо пък то да не включва и България?"

"Много съм слушал за България от моята приятелка Рита - съпругата на Том Ханкс (тя е с български корени - бел.авт.). След голямото напрежение около церемониите "Златен глобус" и "Оскар", на които "Речта на краля" бе отличен, със съпругата ми сме решили да предприемем дълго пътешествие. Защо пък то да не включва и България?"

Това обяснил актьорът Колин Фърт, изпълнител на ролята на крал Джорд VI във филма, на българския журналист Георги Тошев, пише 24chasa.bg.

Двамата се оказали маса до маса в престижен лондонски хотел по време на връчването на филмовите награди Jameson Empire Awards 2011.

Филмовото списание, което е сред най-авторитетните в света, раздава призовете много демократично - след читателско гласуване в сайта. Тази година са участвали над 1,5 млн. души.

Тошев не издържал, заговорил оскаровия лауреат и му разказал, че в България той е известен далече преди да направи бума с "Речта на краля".

*Георги Тошев (вляво) до Колин Фърт на церемонията в Лондон (Снимка: Личен архив)

В момента в Англия филмът е институция - всеки трябва задължително да го гледа.

"Може да направим панорама с 10-те златни филма на Колин Фърт - "Гордост и предразсъдъци", "Влюбеният Шекспир", "Мама миа", предложил той на звездата. Без колебание “кралят” обещал да обмисли офертата.

В залата, събрала само 70 души за изисканата церемония, бил и Гари Олдман - любимият актьор на Тошев, който получил на церемонията приза "Филмова икона".

Фърт препоръчал българския журналист на колегата си и така той се щракнал с "човека с най-многото лица в киното".

*Гари Олдман (Сириус Блек в поредицата филми за Хари Потър) получи приза "филмова икона" (Снимка: Личен архив)

Не само той обаче се оказал фен на кинолегендата. В любов на Олдман се обяснила и носителката на наградата за главна женска роля Нуми Рапас, която играе в "Момичето с татуирания дракон" - част от трилогията "Милениум".

Със сълзи на очи тя се приближила до своя филмов кумир и двамата си говорили 20 мин.

*Нуми Рапас

В залата на елитния хотел Кийра Найтли - обявена за герой на сп. Empire, хвърлила "бомба":

"Не, не съм анорексичка. Подготвям се за роля, за която трябва да бъда много слаба и крехка", обяснила силното си вталяване звездата на "Карибски пирати".

*Кийра Найтли

В церемонията Jameson Empire Awards 2011 има българска следа. Филмът на режисьора Мариан Георгиев "Валкирия" е бил сред 5-те номинирани.

В залата преобладавали тоалети в черно и златисто, предимно на Армани, Валентино, Стела Маккартни, Вивиан Уестуд, с безупречна сдържана елегантност, разказа Тошев.

Свързани новини