search icon

Звездите

Застаряващи лъвици на лов за агнешко

Добре узрелите дами, които предпочитат крехкото агнешко пред говеждото, се срещат още от зората на човешката история

Добре узрелите дами, които предпочитат крехкото агнешко пред говеждото, се срещат още от зората на човешката история.

Но откакто Деми Мур се събра с 16 години по-малкия Ащън Къчър, терминът “пума” нахлу масово в английския език. У нас биха ги наричали лъвици (Юлияна Дончева, Гала), но още никой не е направил сериал за тях. Защото интерес будят не пумите или лъвиците, а агънцата, пише 'Труд".

Това ще да е причината българското заглавие на комедийния сериал Cougar town (“Градът на пумите”) да e “Агнешко”, точно обратното на оригиналното. Новият втори сезон ще се завърти скоро по Фокс лайф.

В главната роля на отскоро разведената Джулс е Къртни Кокс. Бившата “приятелка”, която през юни ще чукне 47, си имаше и в живота по-млад мъж (с 8 години), а вече е прясно разведена. Така че духовните и плътските терзания и копнежи на героинята са й близки до болка. Явно и критиците мислят така, защото номинираха Кортни за “Златен глобус”.

В “Агнешко” сериозната и тревожна тема за трудностите на остаряването в едно общество, обсебено от култа към вечната младост, е разгледана от комичната й страна. Животът на повечето приятели на Джулс минава под девиза “40-те са новите 20”. И тя е готова да изживее всичко пропуснато през младостта. Обаче се оказва, че мъжете на нейната възраст вече са загубили интерес към връстничките си и се заглеждат по далеч по-свежи дами. Иска или не, Джулс няма избор, освен да се включи в глутницата жени на средна възраст. И да поеме по следите на “агнешкото”.

А за да стане още по-забавно, около нея не спира да се навърта и един досаден неудачник - бившият й съпруг.

Гаранция за високото качество на продукцията дава и името на създателя й - Бил Лорънс. Същият е автор на още два култови сериала - “Шеметен град” и “Смешно отделение”, а кариерата му започва като сценарист на “Приятели”.

Във втория сезон се очаква и нашествие на гост звезди. От останалите две “приятелки” - Лиса Кудроу и Дженифър Анистън, до рок звездата Шерил Кроу.

Свързани новини